Doneren

Wat voor ons heel normaal is, is in India vaak onbereikbaar: een agenda, een schooltas, kleurpotloden, schoenen, tandpasta, een trui, een deken en noem maar op.

 

Daar zijn donaties zo belangrijk voor. Waar zouden we zijn zonder jullie?

Word donateur en geef de meisjes een betere toekomst! Steun De Stichting Care for Girls Foundation met je eenmalige, maandelijkse of jaarlijkse bijdrage. Giften kun je overmaken op onze bankrekening IBAN NL55RABO 0175274185 ten name van Stichting Care for Girls Foundation .

 

Donatie opties

Kies voor een bepaalde actie

Kies voor een bepaalde actie. Zoals het verkopen van zelfgebakken cupcakes 😉 

Geef een eenmalig bedrag

Steun ons met een eenmalige bedrag. 

Sponsor opties

Sponsor de opleiding

Sponsor de basisopleiding of de vervolgopleiding van een van de meisjes met een jaarbedrag. 

Sponsor als bedrijf

Sponsor als bedrijf en als tegenprestatie zetten wij je naam + link naar je bedrijf op onze website. 

Doneren

enmalige donaties. Deze gebruiken wij voor de o zo noodzakelijke extra’s. Denk hierbij aan persoonlijke verzorging (maandverband, shampoo), gas, eten, verbetering leefomstandigheden. 

Sponsor worden

Sponsor een meisje en betaal haar basisopleiding of vervolgopleiding. Deze kosten zijn per jaar. Van € 180 – € 1.000 per jaar, afhankelijk van het schooltype. 

Sponsoren als bedrijf

Wil jij sponsoren als bedrijf? Dat kan ook. Stuur dan even een mailtje naar info@careforgirls.com met welk bedrag je sponsor wilt worden. Als tegenprestatie zetten wij dan je naam + link naar je bedrijf op een prominente plaats op onze website.   

De opleidingen

Literacy India School

Een algemene basisschool. Vaak zijn de meisjes al wat ouder als ze instromen. Ze beginnen dan met een achterstand.

 

€ 180 per jaar

St. Soldier School

Deze basisschool sluit beter aan op de vervolgopleiding. Het wiskunde-niveau ligt hier hoger dan op de Literacy India School.

 

€ 355 per jaar

Rotary Public School

De school met de beste faciliteiten en hulpmiddelen.  

 

€ 755 per jaar

yuva scholen careforgirls

Yuva Health Care

Vervolgopleiding. Er zijn verschillende richtingen waar meisjes uit kunnen kiezen. 

 

v.a. € 1000 per jaar

Hoe worden de donaties gebruikt? 

We gebruiken de donaties voor extra’s. Met de jaaarlijkse sponsorbedragen bekostigen we de algemene kosten zoals uniformen, schoenen, boeken en algemene middelen die nodig zijn om een opleiding te kunnen volgen. 

Met de eenmalige donaties kunnen we een stapje verder gaan: eten, fruit, groente, brillen en zo. Maar ook: een fiets als de meisjes te ver weg wonen en ze geen gebruik kunnen maken avn een schoolbus.

Medicijnen, tandarts- en artsenbezoek. Verzorgingsartikelen zoals maandverband, shampoo, huidcreme, lippenbalsem en meer. 

Een telefoon is geen luxe, maar noodzaak

Een telefoon is voor de meisjes pure noodzaak. Zonder telefoon kunnen ze de online lessen niet volgen, zoekopdrachten niet uitvoeren, huiswerk niet maken. Daarnaast geeft een telefoon een gevoel van veiligheid. 

Veiliger op de fiets

In India zijn scholen niet “om de hoek” zoals bij ons. Vaak moeten we ver lopen. De wg afleggen op de fiets gaat dan niet alleen sneller, maar is ook een stuk veiliger. 

Vers groente en vers fruit

Wij krijgen genoeg vitamine binnen door gezonde voeding. Bij de meisjes is dat anders. Fruit is een luxe. Uit praktijkervaring weet ik dat de banaan die ik wel eens geef vaak de enige maaltijd van die dag is. 

Zelf een bril, tas en schoenen mogen uitzoeken

 

Veel meisjes hebben oogproblemen. Een bril is dan vaak een goede oplossing, maar geld daarvoor ontbreekt. Er gaat letterlijk een wereld voor ze open als ze kunnen kijken door een bril. Helemaal geweldig is het als ze het montuur zelf mogen uitzoeken. 

 

Contact.

Wil je meer weten? Heb je een vraag? Wil je sponor worden? Weet je een leuke actie? Laat het ons weten en neem even contact met ons op. 

Joure, Friesland

Bel ons: 06 28 22 86 25